Καραβοκυρός Νίκος | Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Laser Μυωπία, Αστιγματισμός, Γλαύκωμα Αγρίνιο

22488 Επισκέπτες:
Διεύθυνση: Ηλία Ηλιού 7-9
Περιοχή: Αγρίνιο
Τηλέφωνο: 2641044075
Κινητό: 6972224583
Τ.Κ.: 30131
Fax: -
Υπεύθυνος: Νίκος Καραβοκυρός
Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα: http://www.nikoskaravokyros.gr
Ο Χειρουργός οφθαλμίατρος Νίκος Καραβοκυρός διατειρεί το οφθαλμιατρείο του στο Αγρίνιο, απ'όπου διενεργεί σειρά εξετάσεων ώστε να σκιαγραφίσει το προφίλ του κάθε ασθενή του, με σκοπό να του παράσχει την κατάλληλη θεραπεία αν χρειάζεται. Οι περιπτώσεις που αναλαμβάνει περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στις παρακάτω: Γλαύκωμα, laser μυωπίας, αστιγματισμός, καταρράκτης. OCT Αγγειογραφία (χωρίς σκιαγραφικό) Η OCT-αγγειογραφία (OCT-angio) είναι μια νέα απεικονιστική τεχνική για την...
22488 Επισκέπτες:

Ηλία Ηλιού 7-9, Αγρίνιο

22488 Επισκέπτες:

Ο Χειρουργός οφθαλμίατρος Νίκος Καραβοκυρός διατειρεί το οφθαλμιατρείο του στο Αγρίνιο, απ'όπου διενεργεί σειρά εξετάσεων ώστε να σκιαγραφίσει το προφίλ του κάθε ασθενή του, με σκοπό να του παράσχει την κατάλληλη θεραπεία αν χρειάζεται.

Οι περιπτώσεις που αναλαμβάνει περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στις παρακάτω:

Γλαύκωμα, laser μυωπίας, αστιγματισμός, καταρράκτης.

OCT Αγγειογραφία (χωρίς σκιαγραφικό)
Η OCT-αγγειογραφία (OCT-angio) είναι μια νέα απεικονιστική τεχνική για την καταγραφή των αγγείων του αμφιβληστροειδούς  χωρίς τη χρήση σκιαγραφικής ουσίας. Πρόκειται για μια γρήγορη, άνετη και ανώδυνη  μη επεμβατική μέθοδο η οποία δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια  μιας και δεν γίνεται χρήση σκιαγραφικού. Δεν απαιτείται μυδρίαση και φλεβοπαρακέντηση παρουσία αναισθησιολόγου ενώ αποφεύγεται η κίτρινη χρώση του δέρματος του ασθενούς.  Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς με διαταραχές της νεφρικής λειτουργίας ή καρδιαγγειακά νοσήματα.  Η OCT-αγγειογραφία κρατάει  μόνο λίγα λεπτά  και μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται για τη σωστή κλινική παρακολούθηση του ασθενή και την αξιολόγηση των θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Η OCT Αγγειογραφία είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στη περιοχή μας  αποκλειστικά  στο ιατρείο μας.Η OCT–αγγειογραφία έχει ήδη βρει εφαρμοστεί στη διάγνωση, μελέτη και παρακολούθηση πολλών χοριοαμφιβληστροειδικών παθήσεων όπως:
- Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας
- Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και διαβητικό οίδημα ωχράς
- Φλεβικές αποφράξεις αμφιβληστροειδούς
- Ωχρικές τηλαγγειεκτασίες
- Παθήσεις του οπτικού νεύρου
 
Έγχρωμη φωτογραφία βυθού


Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT)


Η οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) αποτελεί σήμερα τη σημαντικότερη (μαζί με την αγγειογραφία) και συχνότερα εφαρμοζόμενη απεικονιστική εξέταση του αμφιβληστροειδούς και πιο συγκεκριμένα, της ωχράς κηλίδας.

Πρόκειται για μία μη επεμβατική τεχνική και εντελώς ανώδυνη

Τα τελευταίας τεχνολογίας MOPTIM OCT παρέχουν πολύ υψηλή ανάλυση και κατ΄επέκταση απεικονίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια τις στιβάδες του αμφιβληστροειδούς και του υποκείμενου χοριοειδούς, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για σειρά παθήσεων που προσβάλουν τη συγκεκριμένη περιοχή του οφθαλμού.

Η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά και συνήθως δεν απαιτείται καν μυδρίαση της κόρης.

Το OCT είναι πλέον απαραίτητο για τη διάγνωση αλλά και την παρακολούθηση της θεραπευτικής πορείας πλήθους παθήσεων του αμφιβληστροειδούς, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το οίδημα της ωχράς σε έδαφος διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή φλεβικών αποφράξεων, η κεντρική ορώδης χοριοαμφιβληστροειδοπάθεια, η οπή ωχράς, η επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, οι υαλειδο-ωχρικές έλξεις κ.α.

Το OCT έχει επίσης σημαντική θέση στη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος. Επιτρέπει την χαρτογράφηση του οπτικού νεύρου και των νευρικών ινών, την πρώιμη διάγνωση του γλαυκώματος (πριν δημιουργηθούν διαταραχές στα οπτικά πεδία) και την καταγραφή τυχόν μεταβολών στην πορεία της νόσου. Επίσης, το OCT έχει εφαρμογή στη μελέτη του προσθίου τμήματος του οφθαλμού, του κερατοειδή χιτώνα καθώς και της γωνίας του προσθίου θαλάμου. 

Το ιατρείο μας αναλαμβάνει και Ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις

Με τις ενέσεις αυτές φάρμακα εγχύονται στο υαλοειδές (το ζελέ του ματιού) . Τα φάρμακα αυτά είναι συνήθως αντι-αγγειογενετικοί παράγοντες ή στεροειδή.  Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία παθήσεων όπως η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ή ωχροπάθεια , οι αποφράξεις φλεβών αμφιβληστροειδή, ορισμένες περιπτώσεις εκφυλιστικής μυωπίας, το φλεγμονώδες οίδημα ωχράς κηλίδας.Ενδοϋαλοειδικές Ενέσεις

Η διαδικασία κρατάει λίγα λεπτά και πραγματοποιείται μόνο με τοπική αναισθησία σε αποστειρωμένο χειρουργικό   χώρο. Η έγχυση του φαρμάκου γίνεται με μια πολύ λεπτή βελόνα αφού πρώτα έχει γίνει ενστάλαξη αναισθητικών σταγόνων και αντισηπτικού κολλυρίου. Ο ασθενής είναι ξύπνιος, συνήθως δεν πονάει καθόλου και επιστρέφει σπίτι του μετά από λίγη ώρα .Η συχνότητα πραγματοποίησης της έγχυσης εξαρτάται από την πάθηση, τη διάρκεια δράσης του φαρμάκου και την ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία. Για παράδειγμα, στην ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου οι ενέσεις πραγματοποιούνται αρχικά κάθε μήνα για τους 3 πρώτους μήνες και στη συνέχεια το θεραπευτικό σχήμα εξατομικεύεται για τον κάθε ασθενή.
 

Υπηρεσίες

Καραβοκυρός Νίκος | Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Laser Μυωπία, Αστιγματισμός, Γλαύκωμα Αγρίνιο Laser Μυωπία
Καραβοκυρός Νίκος | Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Laser Μυωπία, Αστιγματισμός, Γλαύκωμα Αγρίνιο Αστιγματισμός
Καραβοκυρός Νίκος | Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Laser Μυωπία, Αστιγματισμός, Γλαύκωμα Αγρίνιο Γλαύκωμα
22488 Επισκέπτες:

Ηλία Ηλιού 7-9
Αγρίνιο

Τηλέφωνο: 2641044075
Κινητό: 6972224583

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα:
Τρίτη:
Τετάρτη:
Πέμπτη:
Παρασκευή:
Σάββατο:
Κυριακή: